Kolm kõige tähtsamat sündmust IT ajaloos

 Infotehnoloogiate ajalugu võib tunda päris lühikesena. Oletavasti, küsides tavainimese käest õues, millal algas arvutite eksistreerimine, mitte keegi ei meentuta Da Vinci leiutusi 15. sajandil. Mõnes mõttes sellel inimesel oleks õigus, sest mida kaugem minna minevikku, seda nõrgem on seos olevikuga. Seetõttu tuleb panna tähele vähemalt sündmusi, mis juhtusid umbes sada aastat tagasi.

Ajaloos oli alati turvalisus oluline. See, kellel ei olnud viisi ennast kaitsta, kaotas slimapilkselt. Niimodi mõtles ka saksa armee teisel Maailmasõjal: Enigma Machine kaudu šifeerisid sakslased oma salakäske. Õnneks, said Liitlased selle dešifeerimisega 1942. aastal hakkama, ning sakstlaste operatsioonid ei olnud enam saladus. Ka tänapäeval, ohutus ja failide krüptimine Internetis on igale kasutajale oluline.

Teine tähtis sündmus juhtus 1975. aastal. Bill Gates ja Paul Allen lõid Microsofti, mis on tänapaeval suurim arvutite müüja. Gates'i geenius on selles, et tema sai luua arvuti, mis on peaaegu iga inimese oluline elu osa. On arusaadav, miks see inimene on olnud maailma rikkam mees 23 aastat ja hoiab nüüd teist kohta.

Lõpuks, väärib meenutamist sündmus, mis juhtus päris hiljuti. Telefonid olid 90ndatel juba tavalised asjad, aga inimesi üllatas nende uus nimi ja välimus - neid nüüd hakati nimetama mobiiltelefonideks.  Juhtmed olid läinud ning nüüd saaks edasi tagasi käia telefoniga. Tänapäeval inimene ei saa kujutada oma elu ette ilma oma nutitelefonita. Võib ainult oletada, mis saab tavaliseks elu osaks 50 aastat meie ajast. 


Comments

Popular posts from this blog

Copyleft

Tuntud IT-juhid

Vananenud tehnoloogiad