Vananenud tehnoloogiad

 Edasimineku iseloom on selline, et mineviku tehnoloogiad varem või hiljem vananevad. Vältimatu, varsti  isegi meie vanemad ei mäleta nende lapsepõlve tipptehnoloogiaid, rääkimata meiest. Või on veel asju, mille järele nemad igatsevad?

Minu isa veel mäletab, kuidas tema nooruses olid videomagnetofonid väga soovitatud asjad. Eestis ning Ida Euroopas oli võimalik telerit vaadata ainult kaks korda päevas: õhtul ja hommikul. Samuti, ainsad saated, mida oli võimalik vaadata, ei olnud eriti seotud meelelahutusega. Võrreldes sellega, omandada Sony videomagnetofoni  oli prestiižne, sest sina võiksid vaadata ükskõik mis filmi igal ajal. Nüüd nutitelefonid täiesti täidavad videomagnetofonide rolli.

Teisest küljest, üks vananenud tehnoloogia, mida veel mäletatakse, on diskett. Need adndmekandjad saavad hoida kuni 3 MB informatsiooni, kuid nemad on meile kõigile tuttavad. See on tänu sellele, et igas programmis nemad sümboliseerivad "salvesta" nuppe. Tulevikus inimesed täpselt ei saa aru, mis just disketid on selle tähtsa tegevuse sümboliks.

Tulevikus saab ainult oletada, mis tehnoloogiad muutuvad vananenuteks. Kindlalt võib öelda, et kümne aasta pärast mõned tavalised asjad kaovad ära meie elust.

Comments

Popular posts from this blog

Copyleft

Tuntud IT-juhid